Skip to main content

Spela Världsregeringen tillsammans med fler vänner än någonsin

Drömmer du om att stoltsera med din politiska överlägsenhet och lägga fram knäckande argument inför fler än tre vänner samtidigt har du kommit rätt. Det är dags att Dementera och Konspirera i Världsregeringen.

I spelets grundutförande kan upp till fyra spelare göra upp om makten i Världsregeringen men många av oss har ju fler vänner än så med hybris och drömmar om absolut makt. För att du ska kunna bjuda in fler vänner med megalomani har vi tagit fram ytterligare två ärenden vilket gör att upp till sex spelare kan slåss om väljarnas gunst samtidigt.

När fler än fyra spelare är med och köper väljare och partikamrater för glatta livet kommer dock inte belastningarna att räcka till. Det finns helt enkelt inte tillräckligt mycket dumheter att göra för att ha råd med allt man trånar efter … och så kan vi ju inte ha det! När högen med belastningar är slut måste därför alla spelare lämna tillbaka alla sina dolda belastningar. Skriv upp i poängräkningsblocket på raden ”övrigt” hur många belastningar varje spelare lämnat tillbaka.

Blanda alla återlämnade belastningar och gör en ny fin hög med oegentligheter redo att missbrukas av alla inblandade. Se det som en chans att göra samma misstag två gånger eller varför inte samma som dina politiska motståndare. Det gick ju bra för dem…

Nya ärenden

De två nya ärendena som introduceras ger fler chanser att handla på marknaden och köpa väljare. Men bara för dem som redan varit på marknaden och spekulerat vist. Ärendena ger dessutom möjlighet att återställa tillgångar och bli av med den senaste belastningen man ådragit sig.

Dementera KonspireraDementera (5+)

Dölj den översta belastningen i ditt bagage och om du har två bomber och två hattar får du därefter köpa den översta väljaren.

Konspirera (6+)

Återställ en tillgång och om du har två träd och två vinglas får du därefter handla på marknaden.

 

Ladda ner ”Dementera” och ”Konspirera” och skriv ut dem. Sen är det bara att klippa ut dem och placera dem bredvid övriga ärenden på spelplanen och köra igång. Må nesligaste parti vinna!
Lycka till!