Skip to main content

Frågor med svar

Känner du igen dig, du har just förlorat ett parti och undrar om det inte ändå är som så att dina motspelare spelat fel... Här sammanställer vi frågor som vi fått på olika konvent och på vår facebook-sida och så vidare.

Jag vill skydda mina kort, vilka plastfickor ska jag köpa?

Det finns 220 stora och 110 små kort i Världregeringen. De små korten är 44x68 mm och Mini European Board Game Sleeves från Ultra Pro passar perfekt. De stora korten är 56x87 mm och till dem är Ultra Pros Standard American Board Game sleeves utsökta.

Var kan jag köpa Världsregeringen?

Världsregeringen finns att köpa i ett flertal butiker runt om i Sverige, bland annat i Vildhallons webshop. En lista på fler ställen som vi vet säljer spelet finns här. Om din favoritbutik inte säljer Världsregeringen kan du prata med dem, antagligen kan de ta in spelet utan några större problem :)

Kan jag använda ULTRARADIKALA VÄNSTERMEKNISTERNAS fördel i båda argumentationsrundorna?

Ja! Om du inte har några kampanjkort på handen när det är dags att lägga ut ett dolt argument så MÅSTE du dra det översta kortet från kampanjkortleken och lägga det dolt som ditt argument.

Vad händer om flera spelare har lika många argumentationspoäng efter två argumentationsrundor?

Då avgör den som är talman vilken av spelarna med flest argumentationspoäng som vinner. (shhh, säg inget, men vi har hört att det går att muta talmannen med ett kampanjkort eller två...)

Vem drar belastning först om flera spelare saknar rätt expertis när en agenda ska debatteras?

Det utgår ifrån talmannen och går sedan i medsols ordning.

Är det skillnad på argumentationsrunda och debattrunda?

Nej, det är två ord för samma sak. Debattfasen består av två argumentationsrundor/debattrundor och spelarna för fram ett varsitt argument per sådan runda. Totalt två stycken argument var per debattfas.

Vad händer om alla spelare hamnar på -12 på argumentationsbrädet?

Debattfasen avslutas omedelbart! Debattkortet tas ur spel och läggs tillbaka i lådan. Sen fortsätter spelet som vanligt med en analysfas.

Går det att variera speltiden?

Absolut. Det som avgör hur lång tid spelet tar är antalet debattkort som används, vanligtvis fyra löpsedlar och fyra agendor. Vill du ha ett kortare spel är det bara att lägga fram färre än åtta i början av spelet. För nya spelare rekommenderar vi att det är agendorna som plockas bort och för vana spelare löpsedlarna. På samma sätt går det givetvis att lägga till fler debattkort för att få ett längre spel. Även här rekommenderar vi att vana spelare lägger till fler agendor och att nya spelare istället lägger till fler löpsedlar. För bästa möjliga spelupplevelse rekommenderar vi att använda mellan fem och tio debattkort, oavsett typ.

  • Senast uppdaterad .